thumb

Länsi-Suomen Liikennesivut

HUOM! LS-Liikennesivujen päivitys on loppunut syyskuussa 2023!

LS-Liikennesivut on linja-autoharrastuksellinen sivusto, joka kerää yhteen Länsi-Suomen linja-autoyhtiöitä ja niiden kalustoa kuvineen. Sivusto on avattu vuonna 2019 ja se käsittää tänä päivänä lähes 5000 ajoneuvon tiedot ja 4000 valokuvaa.

Tavoitteena on kerätä ja ylläpitää Länsi-Suomen keskeisimpiä linja-autoyrityksiä ja valokuvia yritysten autoista. Suurin osa kalustotietokannasta sijoittuu 1980-luvulta tähän päivään, mutta joissakin listoissa mennään vielä kauemmas historiaan. Valokuvien pääpaino on 2010-luvulta nykyhetkeen. Voit auttaa sivustoa pysymällä ajan tasalla lähettämällä korjauksia ja päivityksiä yhteystietojen avulla.

Sivustolla käsiteltävät yritykset toimivat Länsi-Suomessa laajalla alueella. Pääpaino on Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä ja Ahvenanmaalla, mutta mukana on myös yrityksiä Satakunnasta, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta sekä Pirkanmaalta. Linja-autoyritykset harjoittavat linjaliikenne-, tilausajo- ja koululaisliikennettä.

Kalustotietokanta koostuu pääosin täysikokoisista busseista, mutta mukaan on otettu myös muutamia tilatakseja, mikäli niiden listaaminen on ollut tarpeellista. Pikkubussit (9-30 paikkaiset) listataan tietokannassa kuten isommat bussit.

Linja-autokuvasto perustuu ultra.1g.fi-kuvagalleriaan, johon on koottu bussikuvia vuodesta 2015 alkaen. Galleriaan ilmestyy kuvia myös listaamattomista yrityksistä, joten käythän rohkeasti vilkaisemassa!

thumb thumb