thumb

Länsi-Suomen Liikennesivut

LS-Liikennesivut on linja-autoharrastuksellinen sivusto, joka kerää yhteen Länsi-Suomen linja-autoyhtiöitä ja niiden kalustoa kuvineen. Sivusto on avattu vuonna 2019 ja se käsittää tänä päivänä lähes 5000 ajoneuvon tiedot ja 4000 valokuvaa.

Tavoitteena on kerätä ja ylläpitää Länsi-Suomen keskeisimpiä linja-autoyrityksiä ja valokuvia yritysten autoista. Suurin osa kalustotietokannasta sijoittuu 1980-luvulta tähän päivään, mutta joissakin listoissa mennään vielä kauemmas historiaan. Valokuvien pääpaino on 2010-luvulta nykyhetkeen. Voit auttaa sivustoa pysymällä ajan tasalla lähettämällä korjauksia ja päivityksiä yhteystietojen avulla.

Sivustolla käsiteltävät yritykset toimivat Länsi-Suomessa laajalla alueella. Pääpaino on Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa, Kanta-Hämeessä ja Ahvenanmaalla, mutta mukana on myös yrityksiä Satakunnasta, Etelä- ja Keski-Pohjanmaalta sekä Pirkanmaalta. Linja-autoyritykset harjoittavat linjaliikenne-, tilausajo- ja koululaisliikennettä.

Kalustotietokanta koostuu pääosin täysikokoisista busseista, mutta mukaan on otettu myös muutamia tilatakseja, mikäli niiden listaaminen on ollut tarpeellista. Pikkubussit (9-30 paikkaiset) listataan tietokannassa kuten isommat bussit.

Linja-autokuvasto perustuu ultra.1g.fi-kuvagalleriaan, johon on koottu bussikuvia vuodesta 2015 alkaen. Galleriaan ilmestyy kuvia myös listaamattomista yrityksistä, joten käythän rohkeasti vilkaisemassa! Huom! Ultra photography on alkuvuodesta julkaisutauolla sivuston uusimisen vuoksi!

Ultran Bussisivut on vuoden 2023 alusta alkaen LS-Liikennesivut. Nimenmuutoksesta huolimatta tietokannan sisältö pysyy edelleen samana.

thumb thumb